ATT SLUTA RÖKA!

Allmänt / Permalink / 0
Hej mina fantastiska vänner!

När jag skriver detta så börjar ”Sluta röka-veckan” (21/11-27/11) och jag hoppas så många som möjligt slutar röka då. Sök hjälp med det om du är rökare och känner att du inte klarar av det själv. Jag har aldrig ens smakat på en cigarett och det är sant. Jag tänkte när jag var 15 år ”Att varför ska man smaka på något som är dåligt för kroppen och som man kan bli beroende av och som dessutom kostar en massa pengar!”

Min mamma har rökt mycket och detta gjorde att jag avskydde allt med cigarettrökning och det var även skälet till att jag tidigt flyttade hemifrån. Jag stod inte ut med röken! Rökningen blev också hennes död senare i livet. Jag vill därför uppmana alla som röker att sluta idag! Ja jag skriver idag för dom jag känner som har slutat röka har bestämt sig direkt och klarat det.

Slutar du röka kan lukt- och smaksinnet förbättras efter bara två dagar. Efter tre dagar blir andningen lättare och du får troligen mer energi. Efter en vecka är du en mycket friskare person. Visste du att du efter 15 år som rökfri har i stort sett samma risk för hjärtinfakt som en person som aldrig rökt?

Det finns många tips på nätet hur du kan sluta röka så jag skriver inte dom här. Röksuget brukar hålla i sig 5-10 minuter, så hitta på något att sysselsätta dig med den tiden. Fysisk aktivitet är ett bra sätt, ut och gå en promenad. Gör en lista över saker att sysselsätta dig med under tiden och titta på listan när du känner suget.

FAKTA!
Risker med rökning:
50 procent av alla rökare dör i förtid. Dessutom ökar risken för andra icke-dödliga sjukdomar.
Cigarettröken innehåller 4 000 olika kemiska ämnen varav ett 40-tal är rent cancerframkallande.
Att rökning ger lungcancer är ett välkänt faktum, men att 80-90 procent av alla personer som får lungcancer är rökare är skrämmande siffror som kanske inte alla känner till.

Om du röker har du en större risk att drabbas av:
Astma
KOL, kroniskt obstruktiv lungsjukdom
Lunginflammation
Hjärt- och kärlsjukdomar
Stroke
Hjärtinfarkt
Ett 20-tal andra cancersjukdomar såsom cancer i urinblåsan, matstrupen, bukspottkörteln och tarmen

Dessutom kan rökning orsaka:
Dålig hy som åldras i förtid
Rynkor
Dålig blodcirkulation
Ökad puls
Högre blodtryck
Kalla händer och fötter
Försämrad lungkapacitet
Dålig kondition
Försämrade chanser att bli med barn
Sämre immunförsvar
Diabetes
Reumatism
Åldersblindhet
Demens
Sömnsvårigheter

Sitter du på ett trottoarkafé intill en rökare som röker två cigaretter under en timme kan du exponeras för lika mycket rök som om du suttit bland rökare inne i en servering. Bara det är ett skäl att man inte ska röka, för att inte utsätta andra för fara.

Jag brukar säga till folk som röker nära mig ex vid busshållplatser att sluta röka. Jag vill inte dessa gifter i mig och jag brukar hosta när folk röker. Tål inte cigarettrök! Det är hemskt när en person precis har rökt och kliver på bussen och sätter sig nära. Lukten är hemsk efter en person som rökt och jag måste alltid flytta mig då. När rökare vet att dom ska vistas bland andra människor så borde dom tänka på att inte röka nära inpå.

Rökning dödar!
Ungefär hälften av alla som röker regelbundet kommer att bli dödade av rökning. Många av dem kommer att förlora upp till 20 år av sin livstid, jämfört med den genomsnittliga livslängden för icke-rökare.

Titta på bilden nedan så ser du vad en cigarett innehåller! Skrämmande tycker jag.

Min mamma dog p gr av att hon rökt mycket hela sitt liv. Alla hennes organ gick sönder samtidigt och det gick snabbt. Att "sluta röka-veckan" börjar just den 21 november, känns lite speciellt, det är min mammas födelsedag.

Var rädd om ditt liv du som är rökare! Ta tag i det idag! Ge inte upp! Jag vet att du kan lyckas att sluta röka!

LYCKA TILL!
Kram! Sara.

Hur går det med Angelicas graviditet?

Allmänt / Permalink / 0
Hej mina underbara vänner!

Hoppas allt är jättebra med er!
Är lite glest nu med mina blogginlägg, vilket beror på att jag håller på att skapa en ny hemsida och lägger tid på den och att jag haft uppgifter att göra i min hundskötarutbildning mm. Men snart så ska jag visa er hemsidan. :)

På min nya hemsida kommer jag att ha olika flikar och en av dom heter ”Fam Karlssons Liv” där jag kommer att följa dom. Leif-Ivan Karlsson är tidigare känd från tv-programmet ”Svenska miljonärer” där han glatt visade upp sitt lyxliv. I höstas kanske du har sett hela familjen i tv-programmet ”Karlssons”.

Jag har även personligt intresse att följa Fam Karlsson då min äldsta son Alexander blir gudfar åt Angelicas och hennes Alex barn, dottern Isabelle. Jag har tre vuxna barn, men ännu inga barn-barn så på något konstigt sätt så känner jag mig nära detta barn också. Spännande att få följa med Angelicas graviditet.

Hon är i Florida nu, utan sin Alex. Fam Karlsson bor växelvis i Sverige och i Florida. De har två stora fina hus. Angelica hälsar att hon och bebisen mår bra, hon solar, badar, umgås med vänner och njuter av värmen. Jag tycker det verkar lite läskigt att hon ska flyga hem när hon är så nära förlossningen som enligt planering ska bli i januari. Jag frågade henne hur hon känner inför det…

- Ja nu är det bara cirka två månader tills Isabelle kommer, om hon inte väljer att komma tidigare såklart 😉. Så när jag flyger tillbaka till Sverige är det bara 1 månad kvar (5 veckor typ) , man får flyga men på egen risk ifall att förlossning sätter igång så måste man betala det själv och ingen försäkring gäller . Vi har det så bra jag & min lilla prinsessa! 😘 ❤

Jag håller tummarna att flygresan till Sverige går bra och förlossningen blir här som tänkt.

I Florida firade dom en tidig jul hos Karlssons och bilden nedan är därifrån och deras vän Hollywoodfrun Åsa Vesterlund kom på besök. Eftersom Angie, Angelica och jag har ett stort gemensamt intresse att vi går till medium ibland så tipsade hon mig på ett medium som heter Oriana.

Jag var i onsdags hos Oriana och det var spännande! Tack Angie för tipset. Alla Medium jobbar på olika sätt och denna gång fick jag veta mer om nuläget och även fick jag kontakt med många på ”andra sidan”. Jättespännande! Jag har annars Shirin som jag går till och är mycket nöjd med, men ibland är det roligt att prova en ny.

För mig kännetecknar ett bra medium någon som kan leverera bevis för att andevärlden finns. Och att han/hon kommunicerar med en ande som kan kännas igen. Ett bra medium är någon som är ödmjuk och empatisk. Ett bra medium ger relevant information och ev rådgivning, så att klienten känner sig upplyft efter sittningen.

Ett bra medium ska för mig ha arbetat med sig själv och helst vara certifierad medium. Ska vara bra på att se och förstå andra människor. Jag har gått till flera olika så jag har blivit kräsen på bra medium. Har gått till en som tryckte ner mig och bara tjatade om samma saker och jag var inte glad när jag gick därifrån. Arrogant var hon. Både Shirin och Oriana är äkta och fantastiska medium. Ni får gärna kontakta mig om ni vill ha deras mobilnr. De tar bara 500 kr för en timme. Kan även göra seans via telefon.

För er som är skeptiska säger jag bara: PROVA! Sedan kan du tänka vad du tycker. När du får höra saker, detaljer som är omöjligt för andra att veta så kommer du nog att ändra uppfattning. :)

Ni får ha det så bra så hörs vi snart igen!

Kom ihåg gårdagen,
Dröm om morgondagen….
Men LEV IDAG! :)

KRAMAR FRÅN ER SARA.TESTA YOGA PÅ YOGASTYRKA!

Allmänt / Permalink / 1
Hej mina vänner!

För mig är träning på något sätt viktigt och dom senaste åren har jag fastnat mycket för yoga. Så jag har kombinerat det med att vara spinningledare och gå långpromenader med min hund varje dag. Nu har jag tyvärr inte detta år kunnat gå på mitt favorit ställe p gr av av två operationer i hand och arm. Men jag längtar efter att komma igång igen!

Jag har mest gått på Bikram Yoga och Yin Yoga. Jag är själv utbildad i Yin Yoga. Det är en lugn och meditativ yogaform där fokus ligger på kroppens yin delar som bindvävnad, leder och ligament. Man jobbar mycket med områden kring höften, lår, bäckenbotten och nedre delen av ryggraden. Varje position håller man mellan tre till fem minuter.

Bikram Yoga som jag verkligen tycker om, gör man i en varm lokal (runt 40 grader) och med hög luftfuktighet. Värmen i kombination med yogaövningarna medför många fördelar. En yogaklass inleds med pranayama som är andningsövningar och passet består sedan av en två-delad serie av 26 yogaövningar. Varje övning upprepas två gånger.

Första gången man gör övningen vänjer sig kroppen vid vad som ska hända, och vid repetitionen kan man gå djupare in i övningen. Varje övning hålls i ungefär tio sekunder. Det känns att man stretchar hela kroppen. Jag brukar bli jättepigg efter ett Bikram-pass när jag kommer hem och går ut med min hund på en långpromis.

Jag har provat dom flesta Yoga-institute i Stockholm och blev kvar på YOGASTYRKA som ligger nära Östermalmstorg på Grevgatan 37. Dom har de bästa Yogalärarna tycker jag. Miljön är behaglig och personalen i reception är jättetrevliga! Alla känner sig välkomna!

De har släppt en ny hälsoportal som jag kan rekommendera dig att läsa. Den heter: www.helsomihalsa.se Målet är att hjälpa människor till en bättre hälsa och välmående med enkel kunskap om kost, träning och generella hälsoämnen.

Nya pass för hösten på YogaStyrka är Pulse och Yoga Fusion. Det senare kan bli en renodlad Kundalini klass. Det som är bra med YogaStyrka är att det finns så många olika klasser. En del ställen har bara Bikram Yoga t ex. Här kan du prova på det mesta inom Yoga och även andra klasser. Jag har gått på Cirkelträning Styrka en del vilket är jättekul.

Jag vill ge er ett supererbjudande här:

PROVA ATT YOGA HUR MYCKET DU VILL
PÅ YOGASTYRKA I 3 VECKOR
FÖR ENDAST 300 KR!

Om du går in på www.yogastyrka.se under priser så kan du köpa 3-veckorskortet där samt boka upp din första klass. Det finns sen om du vill fortsätta att köpa 10 ggr klippkort, månadskort mm.

Nu blir det vinter och visst är det väl extra skönt då att gå in på en Bikram Yoga klass! :) Men som sagt… det finns mycket att välja på. Deras mail är: info@yogastyrka.se om du har några funderingar.

”Nothing is impossible,
the word itself says
I´m Possible!” :)

Kramar från er Sara.


Till top